به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان اصفهان، همزمان با روز پاسداشت شعر و ادب فارسی و بزرگداشت شهریار، کارگاه مجازی «ضرورت پاسداشت زبان فارسی» به همت کتابداران کتابخانه عمومی استاد عباس موذن پور شهرستان آران و بیدگل با حضور علی خوشه چرخ، محقق و مدرس دانشگاه برگزار شد.
علی خوشه چرخ عضو انجمن بین المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی در ابتدا به دلایل و عوامل ماندگاری نام شهریار در عرصه ادب فارسی پرداخت و گفت: از علل ماندگاری نام شهریار، پرجاذبه و روان بودن شعر او، تسلط وی بر قالبهای گوناگون شعر، اثرپذیری شهریار از حافظ در سرودن غزل و عشق و ارادت شهریار به اهل بیت علیهم السلام خاصه امام علی علیه السلام را میتوان نام برد.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه زبان و ادب فارسی و ضرورت پاسداشت زبان شیرین فارسی که همان زبان مادری ما است، گفت: این امانت گرانبها، میراثی است که سینهبهسینه و نسلبهنسل به دست ما رسیده است. اهمیت آن زمانی بیشتر میشود که حماسهسرای ایران باستان، فردوسی میگوید «بسی رنج بردم در این سال سی/ عجم زنده کردم بدین پارسی».
خوشه چرخ ادامه داد: زبان فارسی آیینه هویت ما ایرانیان در جهان است و باید همه ما در حفظ و مراقبت و سالمنگاهداشتن آن بههیچوجه کوتاهی نکنیم. زبان پرظرفیت، شیرین و رسای پارسی توانسته است، بخش عظیمی از سرزمینهای جهان را تحت نفوذ معنوی خود قرار دهد و برای ملتها، فرهنگ و دین و معرفت به ارمغان آورد.
مدرس کارگاه تصریح کرد: این حقیقتی انکارناپذیر است که این میراث جاودان و گرانقدر، امروز در محاصره تهدیدات داخلی و خارجی است و بی شک تنها راه برای جلوگیری از تحلیل رفتن وضعیت زبان فارسی در جهان و گسترش آن، برنامهریزی راهبردی و علمی است.
خوشه چرخ در پایان با بیان ویژگیهای برجسته زبان فارسی نسبت به سایر زبانها گفت: فارسی دوستی در ایران به قوم خاصی تعلق ندارد؛ چراکه خود عامل همبستگی اقوام، گروهها و طبقات اجتماعی مختلف جامعه است. دوام این زبان در طول تاریخ مدیون شاعران و نویسندگان اقوام مختلف بوده است. از طرفی سنت و رسوم که مهمترین بخش هر فرهنگ است، به وسیله زبان حفظ شده و به آیندگان منتقل میشود. بنابراین میتوان گفت میان فرهنگ و زبان رابطه مستقیمی وجود دارد و هر یک دیگری را تقویت میکند.
وی در پایان یادآور شد: زبان هویت هر ملت است و زبان فارسی نشان داده به حدی قدرتمند است که به راحتی در میان سایر اقوام و ملل نیز نفوذ پیدا میکند و هویت و اصالت خود را بر همگان عیان میسازد. از طرفی نگرش مردم هر جامعه از زبان و فرهنگ آن جامعه نشأت میگیرد و آثار برجای مانده از این زبان به خوبی میتواند افکار، باورها و نگرشهای ایرانیان در ادوار مختلف تاریخ را نشان دهد.
گفتنی است، این کارگاه در فضای اسکای روم و به صورت مجازی با حضور کتابداران شهرستان و جمعی از اب دوستان برگزار شد.
ارسال نظر